logo lous van der stempel haptotherapeut

‘In onze snel veranderende wereld moet de zekerheid van binnenuit komen’
(Mike Cope)

verloop

lousvanderstempel

Achtergrond

Mijn basis is de Lerarenopleiding tekenen en handvaardigheid. Daarna ben ik in de praktijk geschoold in grafische vormgeving. Door mijn eigen vastlopen kwam ik met haptonomie in aanraking. Ik had weliswaar geleerd om in een goede houding achter de computer te zitten maar toch ging het mis. Ik kon me nauwelijks meer bewegen en kreeg RSI.
Ik deed veel zonder me af te vragen of het bij me paste. Haptonomie heeft me geleerd om mijn lijf weer te voelen. Het bracht me weer in contact met mezelf en m’n kracht; het voelde alsof ik thuis kwam. Ik kwam letterlijk en figuurlijk in beweging! Hier wilde ik meer van!
Hierna ben ik ander werk gaan doen; ik heb een aantal jaren in de hulpverlening als activiteitenbegeleider gewerkt oa. op de kinderafdeling van een Astmacentrum en in een Multiprobleem-gezinskliniek. In die periode ben ik gestart met de Vakopleiding Haptonomie Synergos, die ik heb afgerond met een akte.

Naast mijn eigen praktijk bied ik – deels in samenwerking met andere professionals – de volgende haptonomische trainingen aan.

Overige activiteiten